Φιλοξενούμενα κείμενα τρίτων

3o Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ συνυφασμένο με το άρθρο μου 2006-11

 

 

Νέα τροπή στην υπόθεση της Μητρόπολης Λεμεσού

 

 

Καταγγέλλει σεξουαλική εκμετάλλευση ο νεαρός

 

 

Πολυσέλιδη ένορκη δήλωση, στην οποία δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα,

υπέγραψε χθες ενώπιον του δικαστηρίου Λεμεσού ο νεαρός

 

Ένορκη δήλωση ενώπιον του Δικαστηρίου κατέθεσε χθες ο νεαρός, ο οποίος όπως υποστηρίζει είναι το δεύτερο άτομο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο "Π". Με βάση την ένορκη δήλωση που κατατέθηκε χθες το μεσημέρι στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, ο νομικός του σύμβουλος προβληματίζεται να κινηθεί νομικά εναντίον, τόσο του Αρχιμανδρίτη Ισαάκ, όσο και της Μητρόπολης Λεμεσού. Την υπόθεση ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο Ν.Ε. Νεοκλέους στη Λεμεσό. Όπως δήλωσε στον "Π" ο κ. Νεοκλέους, "εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγερθεί αγωγή εναντίον του εν λόγω ιερωμένου για σεξουαλική εκμετάλλευση του νεαρού".

Στην ένορκη δήλωσή του, ο νεαρός, περιγράφει όλο το ιστορικό των σχέσεων που υποστηρίζει ότι είχε με τον Ιερωμένο, οι οποίες ξεκινούν από την ηλικία περίπου των 17 ετών. Ο νεαρός σήμερα είναι 20 ετών. Επιβεβαιώνοντας αυτά που ο "Π" έγραψε την περασμένη Κυριακή, ο νεαρός αναφέρει στην κατάθεσή του ότι κατάγεται από φτωχή οικογένεια και πως στον συγκεκριμένο Ιερωμένο προσέφυγε αναζητώντας οικονομική στήριξη.

Η ένορκος δήλωση Ισαάκ

 

Στο μεταξύ στις 25- 7 -2006 ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ στη δική του ένορκη δήλωση που κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου κάνει εκτενή αναφορά στη δράση του στην μητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού και καταθέτει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα: Σε ό,τι αφορά τη θρησκευτική του δράση ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ αναφέρει μεταξύ άλλων: "Στις 7-9-1999 προχειρίστηκα σε Αρχιμανδρίτη και στις 5-12-2000 έγινα πνευματικός. Πέραν των εξομολογήσεων που δέχομαι καθημερινά στον ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής στη Λεμεσό, εδώ και πεντέμισι χρόνια εξομολογώ περί τα 300-500 παιδιά ανά έτος στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, ενώ εξομολογώ και στην κατασκήνωση του Σαϊττά κατά τις περιόδους που εκεί βρίσκονται κορίτσια -μαθήτριες από 9-18 ετών".

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της υπόθεσης, ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη των φωτογραφιών στις 3-7-2006 από τον Μιχάλη Χριστοδουλίδη:

"Συναντηθήκαμε το απόγευμα της ίδιας μέρας και μου ανέφερε ότι κάποιος Σπύρος.... τον συνάντησε και του είπε ότι κρατά κάποιο κινητό που του έδωσε κάποιος νεαρός που περιείχε φωτογραφίες μου μαζί με τον νεαρό σε άσεμνες στάσεις και ότι πέρασε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή του και τις έσβησε από το κινητό του δήθεν για να με προστατεύσει (...) Στη συνέχεια ως με πληροφόρησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Μητροπολίτης ζήτησε από τον κ. Χριστοδουλίδη κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τα υποτιθέμενα εμπλεκόμενα πρόσωπα και λόγω του ότι παρά την παρέλευση μερικών ημερών ο κ. Χριστοδουλίδης δεν ανταποκρίθηκε, στις 17-7-2006, αφού είχε προηγηθεί συνάντηση την προηγούμενη μέρα με αξιωματικό της αστυνομίας, με προτροπή του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, προέβηκα σε καταγγελία της υπόθεσης στην αστυνομία".

Δημοσίευμα του "Φιλελευθέρου"

 

Σε μια απρόσμενη εξέλιξη για τα δημοσιογραφικά δεδομένα και ενώ ισχύει απαγορευτικό διάταγμα δικαστηρίου για τον "Π" η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", με δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα υιοθέτησε, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο από την εφημερίδα μας, την εκδοχή ότι οι φωτογραφίες είναι πλαστές, χωρίς βέβαια να προσκομίζει κανένα επιστημονικό στοιχείο για να το στηρίξει.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα φιλοξένησε και δηλώσεις του μέλους της ομάδας υποστήριξης του Μητροπολίτη Αθανασίου για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές κ. Χρίστου Πασιαρδή, ο οποίος ταυτόχρονα εργοδοτήθηκε ή και εργοδοτείται από την Μητρόπολη Λεμεσού στην Ηλεκτρονική Πύλη της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

"Πολίτης"

Κωδικός άρθρου: 647547

ΠΟΛΙΤΗΣ - 29/07/2006, Σελίδα: 20