Φιλοξενούμενα κείμενα τρίτων

2o Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ συνυφασμένο με το άρθρο μου 2006-11

 

 

Αναμένονται τα αποτελέσματα ερευνών της Αστυνομίας

 

"Τρομοκρατία του Πολίτη"

 

Κακοφτιαγμένο προεκλογικό πυροτέχνημα, το οποίο θα επιστρέψει σ’ αυτούς που το εξαπέστειλαν, χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, το δημοσίευμα του "Κυριακάτικου Πολίτη" για τις "δραστηριότητες" ανώτερου κληρικού της περιφέρειας του. 

Ο Μητροπολίτης

Λεμεσού Αθανάσιος

Σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία πρόβαλε την θέση του, χωρίς να δεχτεί ν’ απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Λεμεσού Αθανάσιος άφησε σαφές αιχμές ότι η υπόθεση υποκινήθηκε από αντίπαλό του στις προσεχείς αρχιεπισκοπικές εκλογές με καθαρή πρόθεση να πληγεί πρώτα ο ίδιος. "Ο λαός της εκκλησίας, ο λαός της πατρίδας μας, έχει κριτήριο και μπορεί να γνωρίζει την ποιότητα και όλων εμάς και κάθε ενός που βρίσκεται στο δημόσιο πεδίο, προκειμένου να προχωρήσει στην εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου", είπε ο Αθανάσιος, συμπληρώνοντας πως τέτοιες μέθοδοι δεν τιμούν ούτε το ανθρώπινο πρόσωπο, ούτε την πατρίδα μας που ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

"Δεν θα γίνουμε ανυπεράσπιστα θύματα κάποιων άλλων, κατά κόσμο, ισχυρότερων ανθρώπων".

 

Για την ουσία της υπόθεσης ο επικεφαλής της Μητροπόλεως Λεμεσού ανέφερε πως μόλις ήρθαν στην αντίληψή του οι συγκεκριμένες καταγγελίες, προέβη σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και έρευνες ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Στη συνέχεια είπε, αφού διαπίστωσε ο ίδιος ότι το θέμα ήταν πολύ σκοτεινό κι αντιλήφθηκε ότι υπάρχει υποψία σκευωρίας και δόλου, έδωσε την υπόθεση για τον χειρισμό της στην Αστυνομία, η οποία αναμένεται από στιγμή σε στιγμή-κατά την έκφραση του Μητροπολίτη- να  παραδώσει το πόρισμά της. Ο ίδιος ο Αθανάσιος ανέφερε ότι απ’ τις δικές του εκτιμήσεις, ήταν ξεκάθαρο εξ αρχής πως πρόκειται για σκευωρία και συκοφαντία εις βάρος του κληρικού της Μητροπόλεως με σκοπό να πληγεί τόσο αυτός όσο κι ο οικείος Μητροπολίτης.

Χθες το πρωί ο κ. Αθανάσιος επισκέφθηκε τον Γ. Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και ζήτησε την παρέμβασή του ώστε τέτοια τρομοκρατία από συγκεκριμένη εφημερίδα και δημοσιογράφους να μην ασκείται κατά αθώων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού παρατήρησε πως δεν μπορούν να εκλαμβάνονται οι κληρικοί ως ανυπεράσπιστα θύματα, οιουδήποτε θέλει να μας διαβάλει και να μας προσβάλλει. Ο Αθανάσιος υποστήριξε ότι κατέχει σοβαρά στοιχεία που καταδεικνύουν την ψευδότητα των φωτογραφιών και των υπολοίπων ντοκουμέντων, αλλά θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

 

Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Κωδικός άρθρου: 646507

ΠΟΛΙΤΗΣ - 25/07/2006, Σελίδα: 20