Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

  Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, Λευκωσία, Κύπρος 

ΣΕ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΑΚΙ

12/06/2012 - Άγριες επιθέσεις κατά αλλοδαπών

 

Επεισόδια που θυμίζουν την άκρατη και απρόκλητη βία εναντίον αλλοδαπών στην Ελλάδα καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, όπου μέσα σε τρεις μέρες καταγγέλθηκαν δύο άγριες επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών.

Ήδη, η αστυνομία αναζητά ομάδα νεαρών δραστών που επιτέθηκαν χθες βράδυ στην Ξυλοφάγου εναντίον 26χρονου Αιγύπτιου εργάτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 11μμ, δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία Ξυλοφάγου ότι στην πανήγυρη του χωριού υπήρχε τραυματισμένο πρόσωπο. Μέλη του τοπικού σταθμού μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν αιμόφυρτο και σε μισολιπόθυμη κατάσταση Αιγύπτιο εργάτη.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, όπου εξετάσθηκε και διαπιστώθηκε ότι έφερε μεταξύ άλλων κάταγμα στα οστά του προσώπου και κρατήθηκε για περεταίρω εξετάσεις και νοσηλεία.

Ο τραυματίας ανέφερε προφορικά στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνόδευσαν στο Νοσοκομείο, ότι ενώ περπατούσε στην πανήγυρη χωρίς καμιά αιτία δέχθηκε επίθεση από ομάδα 20 περίπου νεαρών προσώπων τα οποία τον κτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια τους κυρίως στο πρόσωπο. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ομάδα νεαρών έστησε καρτέρι σε Βούλγαρους, τους οποίους ξυλοκόπησαν ενώ αποχωρούσαν από γάμο, στο Δασάκι Άχνας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Χαραυγής", ο γάμος ζεύγους Βουλγάρων έλαβε χώρα σε κέντρο δεξιώσεων στο Δασάκι με περίπου 250 καλεσμένους.

Οι δράστες της επίθεσης περίμεναν να αποχωρήσει η μεγάλη μάζα των προσκεκλημένων και τότε, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, την ώρα που αποχωρούσαν οι μουσικοί και τα άτομα του στενού κύκλου του ζεύγους, περίπου 10 νεαρά άτομα επιτέθηκαν στους Βούλγαρους “τυφλώνοντας” τους με σπρέι στα μάτια.

Αμέσως, εμφανίστηκαν και άλλοι νεαροί οι οποίοι άρχισαν να κτυπούν τους αλλοδαπούς χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα γλώσσα που παραπέμπει σε ρατσιστική οργάνωση.

 
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»