Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

  Γράφει ο Λάκης Κούτζιουλας

Ψευδώνυμο Ιατρού, Λάρνακα

7.8.2012 - ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΓΟΥΜΑ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΝΙΘΩΝ

 

 

Αρχικά σκέφτηκα πριν προχωρήσω σε σχολιασμό του γεγονότος, να περιμένω να δημιουργηθούν καλύτερες και πιο ήρεμες καταστάσεις. Να περιμένω να ηρεμήσει ο θανατηφόρος καύσωνας από τη μια και από την άλλη να έρθουν καλύτερες συνθήκες στην πολυτάραχη και πολυτραυματισμένη πολιτική ζωή του τόπου. Να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ασχοληθούμε επιτέλους με σοβαρότητα και ήθος, αν φυσικά διαθέτουμε, έστω και στο παρά πέντε, με τη σωτηρία της ταλαίπωρης, μικρής διχοτομημένης και παττισμένης (*) μας πατρίδας, που σαν αυτή ανόητη που μου΄λαχε δεν είδα.

Τελικά το πρώτο επειδή δεν εξαρτάται ευτυχώς από τους πολιτικούς μας, αργά, σταθερά και απολαυστικά τελικά θα πραγματοποιηθεί. Θα πέσει υδράργυρος , θα μειωθεί η υγρασία και θα συνέλθουμε από την αποχαύνωση οι περισσότεροι και μερικοί από  το κώμα - όχι από το κόμμα – άλλο το ωμέγα και άλλο το όμικρο και άλλο το ένα « μ» και άλλο τα δύο ! Αθάνατη και πολυβασανισμένη ελληνική γλώσσα, πολλοί σε μίσησαν και σε πολέμησαν και πολεμούν με πάθος, αλλά δεν θα καταφέρουν ποτέ να σε καταστρέψουν, ούτε καν να σε βλάψουν, αφού είσαι η μάνα των γλωσσών και ευτυχώς δεν ανήκεις μόνο σε μας, αλλά σε όλο τον κόσμο!

Ο πολιτικός όμως υδράργυρος και η κομματική υγρασία δεν πρόκειται ποτέ να σημειώσουν πτώση , αντίθετα θα έχουν ολοένα αυξανόμενη τάση, σε αυτό το δύσμοιρο και αυτοκαταστροφικό διχοτομημένο παράξενο κρατίδιο, που λες και δεν μας αρκούσαν όλα τα κακά, τα ψυχρά και τα ανάποδα, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της αποτελειωτικής πτώχευσής μας, προεδρεύουμε της Ευρώπης. Να φάμε δεν έχουμε και το ρίξαμε στα ρεπάνια (*).

Τρανό παράδειγμα της απελπιστικής και μη αναστρέψιμης τραγικής κατάστασης , που εξανεμίζει κάθε ελπίδα για ανάνηψη και σοβαρότητα, είναι οι κοκορομαχίες των δύο επιφανών ηγετών, από τη θέση και το πόστο του ο καθένας , του προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου της Αμμοχώστου στην εκδήλωση … για την απελευθέρωση της μοναδικής κατεχόμενης ευρωπαϊκής πόλης φάντασμα, από στρατεύματα κατοχής μιας χώρας που βρίσκεται στο κατώφλι της Ε.Ε. και το παίζει ωραία , προοδευτική και δημοκρατική.

Μου θύμισαν κοκορομαχίες, έστω και αν δεν ήμουν παρών, παρά το γεγονός ότι ως γνωστή και αξιοσέβαστη προσωπικότητα προσκλήθηκα, αφού όχι μόνο υποψιάστηκα, αλλά πρόβλεψα το αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζω και δεν επιθυμώ να γνωρίσω το πώς οδηγηθήκαν τα δύο κοκόρια στη διασταύρωση του ράμφους τους και συμπεριφέρθηκαν ως δύο κακότροποι και ανάγωγοι μαθητές της δευτέρας τάξης του Γυμνασίου, μπροστά στα αποβλακωμένα βλέμματα αυτών που παραδόξως ακόμη ελπίζουν και αναμένουν από τους πολιτικούς μας καλύτερες μέρες. Δεν ενδιαφέρομαι να μάθω ποιο κοκόρι μπήκε πρώτο σε ξένο γουμά (*), ή ανέβηκε προκλητικά σε ξένη κοπριά και τσίμπησε απερίσκεπτα το πρώτο σποράκι ή σκουληκάκι. Θα περιοριστώ στην απαίσια εικόνα που εξέπεμψαν τα δύο κοκόρια και απόλαυσαν όλες οι όρνιθες που ήταν εκεί και κακάριζαν, είτε για να τους γεννήσουν αυγό , είτε για να σφαγούν και να αποτελέσουν βασικό έδεσμα στο ατελείωτο πολιτικό φαγοπότι.

Πήρα λοιπόν την απόφαση να μην περιμένω , αφού το πρόβλημα δεν είναι ο παροδικός καύσωνας και η υγρασία της εποχής, αλλά ο ασταμάτητος και μέχρι τελικής πτώσης αυξανόμενος πολιτικός καύσωνας και η θανατηφόρα κομματική υγρασία.

Σε λίγες μέρες όταν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός και ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο , που σημαίνει όταν δεήσει να πάρει επίσημα θέση το ΔΗΚΟ και αυτό μπορεί τελικά να γίνει και … μετά τις εκλογές, τότε θα ξεχυθούν όλα τα κοκόρια που διεκδικούν την κυριότητα του κεντρικού γουμά ( *) της δημοκρατίας και κατά συνέπεια τον σχεδόν απόλυτο έλεγχο όλων των πουλλάων ( *) και τότε θα … απολαύσουμε  πραγματικές κοκορομαχίες και καυκάες  (*).            Στην εκδήλωση για την Αμμόχωστο μια απλή προπόνηση ήταν και μια συνηθισμένη προθέρμανση για την μεγάλη μάχη.

Κουτορνίθια όλων των γουμάδων ενωθείτε για τη μεγάλη και πραγματική μάχη!

Επειδή υπάρχουν έντονες και συνεχείς πληροφορίες ότι τον τελευταίο καιρό ο Κούτζιουλας διαβάζεται στην Ελλάδα και σταδιακά δειλά, αργά, αλλά σταθερά και αυξητικά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ας είναι καλά η προεδρία μας , μεταφράζω :

παττισμένη = χρεοκοπημένη = bankrupt

ρεπάνι = ραφανίδιο

γουμάς = κοτέτσι = hennery   

πουλλάα = όρνιθα = κότα = hen   

καυκάς = διαπληκτισμός = conflict

 

Λάκης Κούτζιουλας