Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

  Γράφει ο Λάκης Κούτζιουλας

Ψευδώνυμο Ιατρού, Λάρνακα

11.7.2012 - ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Ο τίτλος προκαλεί σύγχυση μέχρι που ο αναγνώστης να μπει στο κόπο και να αφιερώσει λίγο χρόνο να διαβάσει το κείμενο.

Μερικοί θα το κάνουν αλλά οι περισσότεροι άνδρες θα μείνουν μόνο με την εντύπωση του τίτλου και το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι άνδρες θα καταλήξουν με γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες στα αθλητικά και οι γυναίκες στις ανόητες στήλες της σόου μπίζνες. Οι πρώτοι για να διαπιστώνουν ποιους κλασάτους ποδοσφαιριστές και με τι μυθικά ποσά από τα πενιχρά ταμεία των ομάδων αγόρασαν ή νοίκιασαν και οι δεύτερες ποιος χώρισε με ποια, ή ποιος με ποιον, ή ποια με ποιαν και αν τα βρήκαν η Μενεγάκη, η Μελέτη και η Στεφανίδου με τα κανάλια τους και δέχθηκαν να μειώσουν τις απολαβές τους να πεινάσουν και αυτές, ή αν πήραν τελικά μετεγγραφή και φυσικά σε πια μαγαζιά θα εμφανιστούν ο Ρουβάς, ο Μαρτάκης η Καλομοίρα και η Φουρέιρα το καλοκαίρι…

Ανέκαθεν γνωστός αντιδραστικός στα ισχυρά τρελά κατεστημένα και εκκεντρικός που πάει συνειδητά κόντρα στο ρεύμα, διάβασα το κείμενο και διαπίστωσα κάτι διαφορετικό από που νόμισα στην αρχή.

Το κείμενο καλεί τον κόσμο να περάσει από τις τράπεζες αίματος για προσφορά αίματος και μετά να πάει διακοπές να τις απολαύει, αφού κάνει προηγουμένως μια αλτρουιστική πράξη.

Τελικά και στις κλασικές τράπεζες που μας βύθισαν στην οικονομική εξαθλίωση να πάτε πριν ή μετά τις διακοπές το ίδιο πράγμα θα συμβεί, θα σας πάρουν το αίμα, με τη διαφορά ότι δεν θα σωθεί κάποιος που το χρειάζεται, αλλά θα το πιούν κάποιοι που δεν γνωρίζουν από οικονομική κρίση και όταν δεν έχουν ψωμί τρώνε παντεσπάνι.

 

Λάκης Κούτζιουλας