Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

  Γράφει ο Λάκης Κούτζιουλας

Ψευδώνυμο Ιατρού, Λάρνακα

5.7.2012 - Τα κομματικά κράτη χρεοκόπησαν !

 

Το παράδειγμα της Ελλάδας είναι πιο έντονο, πιο αποτρόπαιο, πιο επώδυνο  και πιο διδακτικό.

Κάτι παρόμοιο  συνέβαινε ανέκαθεν και συνεχίζει να συμβαίνει και στη μικρή διχοτομημένη μας Κύπρο.

Δεν ολοκληρώθηκε ακόμη  ο αριθμός και μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρο ότι δύο οι υποψήφιοι είναι δύο. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ομάδα των υποψηφίων καταγράφω μια συμβουλή, που είμαι βέβαιος ότι  όχι μόνο δεν θα ληφθεί σοβαρά  υπόψη, αλλά θα περάσει εντελώς απαρατήρητη, όχι μόνο από τους μονομάχους, αλλά και αυτό πονάει περισσότερο και από τους απλούς πολίτες ψηφοφόρους, που μια φορά κάθε μερικά χρόνια γίνονται υπολογίσιμοι, σεβαστοί και κυρίαρχοι.

 Τα κομματικά κράτη χρεοκόπησαν !

 Οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν τις θέσεις και το πρόγραμμά τους,  χωρίς  κομματικά μαγειρέματα  σε βρόμικα μαγειρεία που τα βαφτίζουν συμβόλαια τιμής, μίνιμουμ προγράμματα και άλλες εύηχες φράσεις και  να ζητήσουν τη ψήφο των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Έτσι  αυτός που τελικά θα εκλεγεί, αφού το σύστημα εκλογής πρόεδρου στην μακαρία νήσο προβλέπει την εκλογή αυτού που θα πάρει το 50 % συν 1 ( όχι 1% αλλά 1 ψήφο) ,άσχετα και ανεξάρτητα από την αποχή, τα λευκά  και τα άκυρα ψηφοδέλτια.

Έτσι ο νέος πρόεδρος θα μπορέσει ελεύθερα να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα και  να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο και να στελεχώσει ελεύθερα τους σημαντικούς και νευραλγικούς φορείς του κράτους με πρόσωπα ικανά ,σοβαρά,  τεχνοκράτες, αξιόπιστα, αδιάφθορα, έστω και αν δεν έχουν κομματικές περγαμηνές και δεν περιλαμβάνονται σε κομματικές λίστες για διορισμούς.

 Διαβάζοντας το κείμενό μου πριν την αποστολή του, διαπίστωσα κάτι που δεν το κατάλαβα και συμπεραίνω ότι πολλοί  από εσάς, αν όχι όλοι που θα το διαβάσουν,  επίσης δεν θα το καταλάβουν.

Γράφω ότι γνωρίζω ότι δεν θα ληφθεί καθόλου υπόψη η εισήγησή μου και ότι η ζωή θα συνεχίσει τουλάχιστο για πολλά ακόμη χρόνια με τον ίδιο καταθλιπτικό και στερεότυπο τρόπο να τραβάει την ανηφόρα με σημαίες και με ταμπούρλα.

Δημιουργείται λοιπόν το εύλογο ερώτημα γιατί τα γράφω.

Η απάντηση αν και δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, είναι απόλυτα ειλικρινής.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ!

 Άντε Ελληνοκύπριε ψηφοφόρε  καλή ψήφο και να έχεις στο μυαλό σου τα πιο κάτω αποφθέγματα πριν προβείς για μια ακόμη φορά  στην μαλακία σου, την οποία  φυσικά  θα βαφτίσεις ιερό πολιτικό και κυρίως κομματικό καθήκον και θα ξεχυθείς στους δρόμους  και τις πλατείες με  σημαίες κόκκινες ή γαλάζιες , λάβαρα κα ταμπούρλα για  να πανηγυρίσεις τη νίκη σου και φυσικά περισσότερο, αφού αυτό είναι πιο ηδονιστικό, την ήττα των αντιπάλων.

 

1)    Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε. Oscar Ameringer

2)    Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο. Ανώνυμος 

 

3)    Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες. Emma Goldman

 

4)    Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση. Όταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π. Μικρό Κομματικό Λεξικό

 

5)    Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός. Ανώνυμος

 

6)    Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος. Frank McKinney

 

7)    Αν δεν σου αρέσει η Κυβέρνηση, φταις και συ γι' αυτό. Ανώνυμος 

 

8)    Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα. Friedman

 

9)    Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα λάθος ξανά και ξανά και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα. Α. Αϊνστάιν 

 

10) Οι πολιτικοί αυτά που λένε δεν τα κάνουν και αυτά που κάνουν δεν τα λένε. Ανώνυμος

 

11) Παρ' όλα τα προηγούμενα πρέπει να ψηφίζουμε. Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν. George Nathan 

Και φυσικά το κορυφαίο απόφθεγμα του πανέμορφου αρχαιοελληνικού πολιτισμού :

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.
Ισοκράτης,436π.Χ-338π.Χ  

 Λάκης Κούτζιουλας