Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

  Γράφει ο Λάκης Κούτζιουλας

Ψευδώνυμο Ιατρού, Λάρνακα, Κύπρος

3.3.2012 - Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

 

Σε άρθρα μου αλλά και σε διαλέξεις που έδωσα κατά καιρούς υποστήριξα την εφαρμογή της θανατικής ποινής.

Σέβομαι απόλυτα την πλειονότητα των πολιτών, που τάσσονται με ή χωρίς επιφυλάξεις εναντίον της εφαρμογής της και φυσικά αποδέχομαι και σέβομαι ακόμη περισσότερο το Νόμο.

Θωρώ όμως ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να εξακολουθώ να διατηρώ, να εκφράζω και να δημοσιοποιώ την διαφορική και μειοψηφούσα άποψή μου και επανέρχομαι σε μια παλιότερη διατύπωσή μου :

«Το απαύγασμα της δημοκρατίας σε μια ευνομούμενη, πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, δεν είναι η αποδοχή και ο σεβασμός της απόφασης της πλειοψηφίας, που είναι εκ των ων ουκ άνευ, αλλά ο σεβασμός της μειοψηφούσης άποψης». Άλλωστε σε μερικές έστω περιπτώσεις ο χρόνος απέδειξε και η ιστορία κατέγραψε, ότι η μειοψηφία τελικά είχε δίκαιο, άσχετα αν αποκαταστάθηκε ή όχι .

Στην επιχειρηματολογία μου κατέγραψα και διατηρώ μια σειρά από επιχειρήματα, στα οποία στηρίζω την διαφορετική μου άποψη και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα κάνω αυτό που ήδη έκανα αρκετές φορές. Σε ένα «εχθρικό» περιβάλλον και ανάμεσα σε πολλούς και ισχυρούς διαφωνούντες θα αναπτύξω με άνεση και πάλιν τα επιχειρήματα αυτά που ενισχύουν την διαφορετική μου θέση και άποψη.

Μερικές φορές με προβληματίζουν και άλλοτε κλονίζουν μερικά από τα σωστά κατά την γνώμη μου επιχειρήματα αυτών που διαφωνούν με την άποψή μου και αυτό οφείλεται στο αναντίλεκτο γεγονός ότι καταβάλλω μεγάλες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες , δυστυχώς όχι πάντοτε με απόλυτη επιτυχία, να είμαι ελαστικός, δεχτικός και συγκαταβατικός.

Η τελευταία ενέργεια των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας της πολιτικής αεροπορίας που αποφάσισαν είτε έχουν δίκαια είτε άδικα αιτήματα, να απεργήσουν και να οδηγήσουν ολόκληρη την χώρα  την ώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει σε καιρούς που η οικονομία περνά την χειρότερη, ίσως και την τελευταία της κρίση πριν το θάνατό της , με έπεισε ότι έχω δίκαιο και εξανέμισε τις αμφιβολίες μου και διέλυσε το δισταγμό μου.

Τελικά όχι μόνο συνηγορώ να γίνει ποινικό αδίκημα η απεργία κάποιων ανεύθυνων καλοπερασάκηδων που εργάζονται σε νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, αλλά επί πλέον ο Νόμος να προβλέπει μέχρι και επιβολή της θανατικής ποινής για αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Είμαι έτοιμος να δεχθώ για μια ακόμη φορά τα πυρά των διαφωνούντων , αλλά αυτή τη φορά δεν θα επηρεαστώ, ούτε θα συγκινηθώ. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή.

 

Λάκης Κούτζιουλας