Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

Δρ. Βάσος Οικονόμου

Γράφει ο Βάσος Οικονόμου

Ιατρός, Λάρνακα, Κύπρος

16.11.2012 - ΑΙΣΧΟΣ

Άκουσα και είδα ήδη μερικούς εκπροσώπους του επιτελείου του υποψήφιου προέδρου Γιώργου Λιλλήκα να διατυπώνουν ξεκάθαρα και με  ευθύτητα τον ισχυρισμό ότι μειονεκτούν οι υποψήφιοι  που τόλμησαν για οποιονδήποτε λόγο ή και χωρίς λόγο να επιλέξουν στο δημοψήφισμα του 2004 το «ΝΑΙ».

Επειδή προβλέπω ότι αυτό το αράπικο βιολί θα συνεχίσει να παίζει φάλτσα και ενοχλητικά ολοένα και πιο συχνά, ίσως και καθημερινά και καθενυκτικά, όσο πλησιάζει η ημερομηνία την προεδρικών εκλογών, επεμβαίνω από τώρα  με τη διατύπωση της δικής μου διαφορετικής άποψης.

Ως απλός πολίτης επέλεξα συνειδητά το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του 2004  και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ένοχο , ούτε αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σε οποιονδήποτε για την επιλογή μου και φυσικά πολύ περισσότερο δεν αισθάνομαι προδότης.

Για το  «ΝΑΙ» που  επέλεξαν οι άλλοι, είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες είτε σημερινοί υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ας αντιδράσουν οι ίδιοι και ας απολογηθούν αν αισθάνονται ένοχοι.

Θεωρώ ότι όταν  μια ηγεσία παρουσιάζει στο λαό το δικαίωμα επιλογής σε ένα δημοψήφισμα μεταξύ δύο ή περισσοτέρων επιλογών , τότε είναι ελεύθερος ο πολίτης ψηφίσει εκείνο που επιθυμεί.

Μετά  το δημοψήφισμα, σε μια ευνομούμενη, δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία γίνεται αποδεκτό και σεβαστό το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και η ζωή συνεχίζεται με ηρεμία, ανοχή  και ήθος.  Δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς να  καταδικάζει και να χαρακτηρίζει τον πολίτη για την οποιανδήποτε επιλογή του και πολύ περισσότερο να τον κακολογεί και να τον χαρακτηρίζει τουρκόφιλο και προδότη.

Θεωρώ ότι το λάθος σε μια τέτοια περίπτωση, βρίσκεται στους κυβερνώντες που έφεραν μπροστά στο λαό μιαν επιλογή προδοτική, διχοτομική, αντιχριστιανική, σατανική, φιλοτουρκική και πάει  λέγοντας (γράφοντας).

Αυτά τα γράφω γιατί με ενοχλεί το γεγονός αυτό και είμαι βέβαιος ότι όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών , τόσο πιο πολύ θα αφηνιάζουν οι ακραιφνείς και καθαρόαιμοι πατριώτες (γαλαζοαίματοι ή κακκινοαίματοι) και θα ξεσκεπάζουν μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, τους ποταπούς προδότες της πατρίδας τους, που δεν φτάνει η κατάπτυστη και εγκληματική επιλογή τους στο δημοψήφισμα, τολμούν και διεκδικούν τη  θέση του πρόεδρου της Δημοκρατίας. ΑΙΣΧΟΣ !

 

Δρ Βάσος Θ. Οικονόμου