Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

Α

Γράφει ο Ανδρεας Γρηγορίου

Πολιτικός Μηχανικός, Μπλόκερ, Πάφος

5.6.2012 - Γιατί πρέπει να αλλάξουν όλα…

 

ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ στις εκλογές , τα θέματα θα γίνονται όλο και πιο επίκαιρα. Αφορούν, κυρίως, την οικονομία, το Κυπριακό, τη διάρθρωση της Κυπριακής κοινωνίας. Έχουν να κάνουν με την ίδια την καθημερινότητα του πολίτη και την ποιότητα της.

ΑΠΟ ΟΛΑ όσα έχουμε δει και ακούσει μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι ο προεκλογικός πολιτικός λόγος θα ακολουθήσει την ίδια , γνωστή διαδρομή: Συνθηματολογία, εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, υποσχέσεις ένα σωρό, κούφιες, και καθαρά προεκλογικές, αλληλοκατηγορίες, χωρίς συγκεκριμένες εφαρμόσιμες προτάσεις, αναφορές έντονες , στο χτες, στο προχθές , ακόμη και στο μακρινό παρελθόν…

ΤΗΝ ΩΡΑ που η Κυπριακή κοινωνία σε όλα τα επίπεδα της διέρχεται βαθειά κρίση, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, σημαιοφόροι του κομματισμού, και του ξύλινοθ πολιτικού λόγου, φορείς του κατεστημένου, θα παρελαύνουν καθημερινά μπροστά από τα έκπληκτα μάτια και αυτιά των πολιτών επαναλαμβάνοντας το γνωστό θεωρητικό, ρητορικό τους παραμυθάκι, γεννώντας εύλογα την απορία, καλά , τόσο καιρό που διαχειρίστηκαν το άλφα, το βήτα , το γάμμα, τι πραγματικά έκαναν;…

ΑΥΤΟ που είναι φανερό, είναι ότι στην κοινωνία μας, στον κρατικό μας μηχανισμό, στους θεσμούς, στα πάντα…χρειάζονται εδώ και τώρα ριζικές αλλαγές, συνολική αναδόμηση, ανασυγκρότηση, νέες ιδέες, νέες εφαρμογές, νέα ήθη.

ΤΑ ΙΔΙΑ πρόσωπα, οι ίδιες πολιτικές, το ίδιο κατεστημένο, δεν μπορεί, φυσικά, να προσφέρει αυτό που σήμερα χρειάζεται η Κυπριακή κοινωνία..

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ πράγματα χρειάζεται πλέον η δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση των πολιτών. Όσο οι πολίτες ακολουθούν την πεπατημένη, να συμπεριφέροντε δηλαδή, στην πλειοψηφίά τους σαν κομματικά πρόβατα, λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα δεν πρόκειται να βρεθούν..

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ζητούμενο, βέβαια, είναι το ποιιος θα αποφασίσει να ενώσει και να οργανώσει τους πολίτες…