Ιστότοπος Κιατίπη

Kiatipis Website

Συγγραφείς /Αρθρογράφοι

Χ
Χαμπής Κιατίπης

Γράφει ο Χαμπής Κιατίπης

Μελετητής, συγγραφέας, Κύπρος

1.3.2013 - Σχετικά με το Πρόγραμμα "Συνεταιρισμός για την Ειρήνη"

 

 

"The Partnership for Peace (PfP) is a programme of practical bilateral cooperation between individual Euro-Atlantic partner countries and NATO. It allows partners to build up an individual relationship with NATO, choosing their own priorities for cooperation."

http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_50349.htm

 

 

Ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  (Κ.Δ.) κύριος Νίκος Αναστάσιάδης και τα κυπριακά πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα "Συνεταιρισμός για την Ειρήνη" (ΣγτΕ) παραπληροφορούν το λαό σε σχέση με την πραγματική φύση αυτού το προγράμματος.

 

Ο νέος πρόεδρος της Κ.Δ. κύριος Νίκος Αναστάσιάδης κατά την ανακήρυξη του ως του 7ου Προέδρου της Κ.Δ., ανάφερε ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησής του θα είναι η υποβολή αίτησης για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα "Συναιτερισμός για την Ειρήνη" (ΣγτΕ). Δεν διευκρίνησε σε ποιο θα υποβάλει την αίτηση: στο ΝΑΤΟ ή στο Συμβούλιο ή την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν το πρόγραμμα ανήκει στο ΝΑΤΟ τότε την αίτηση θα πρέπει να την απευθύνει προς αυτό. Αν όμως, όπως ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα "Συνεταιρισμός για την Ειρήνη" αποτελεί τον ένα από τους τρεις πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε την αίτησή τους θα πρέπει να καταθέσουν είτε στο Συμβούλιο είτε στην Επιτροπή.

  • Σε ποιο, λοιπόν, οργανισμό θα υποβάλετε την αίτησή σας κύριε Αναστασιάδη;

  • Στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα που αναφύονται σχετικά με το θέμα αυτό. Μερικά υποβάλλει η κυρία Αντωνιάδου:
  • «Πως μπορεί να συνάδει ο στόχος της επανένωσης και της αποστρατικοποίησης της πατρίδας μας με την ένταξη σε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα?
  • Και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια στρατιωτική συμφωνία ως Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς να ερωτήσουμε τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας?
  • Μήπως αυτοί που προτείνουν την ένταξη στον Συνεταιρισμό δεν θα ήθελαν ουσιαστικά να δουν την πατρίδα μας να επανενώνεται?»
·        Ερωτήματα της κυρίας Πραξούλλας Αντωνιάδου Κυριάκου

Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών

 

 

Το θέμα που συζητούμε εδώ αναφύηκε ξανά πριν ακριβώς δύο χρόνια, το Φεβρουάριο του 2011, όταν η Βουλή υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλούσε την τότε κυβέρνηση Χριστόφια να υποβάλει πάραυτα αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα "ΣγτΕ". Η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ απέρριψαν αυτή την απόφαση της Βουλής, που βάφτισαν όχι κι άδικα "κυβερνώσα Βουλή". Αυτά που ακολουθούν γράφτηκαν το 2011, αλλά επανέρχονται  σήμερα στο προσκήνιο μετά την διακήρυξη του νέου προέδρου να υποβάλει αίτηση προς ένταξη στο "ΣγτΕ".

Πολλά τα ερωτήματα σχετικά με την επιμονή της πλειοψηφίας των βουλευτών να επιβάλουν την θέση τους στη κυβέρνηση Χριστόφια, προβάλλοντας κυρίως επιχειρήματα που δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις.

Ο λαϊκισμός και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή η άγνοια είχαν τη τιμητική τους και ο κ. Γ. Ομήρου αναδείχθηκε πρωταθλητής σ’ αυτόν το τομέα.

Είναι ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη οργανισμός (πολιτικός πυλώνας) της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ισχυρίζονται τα κόμματα που έλαβαν την απόφαση στη Βουλή ή πρόγραμμα του ΝΑΤΟ που ετοιμάζει κράτη είτε για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ είτε για συνεργασία σε διάφορες πολιτικές και στρατιωτικές δραστηριότητες (π.χ. ενάντια σε «τρομοκρατικές ενέργειες»;)

  • Συμμετέχουν οι άλλες 26 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία έμεινε απ’ έξω, όπως ισχυρίστηκαν τα κόμματα που υπερψήφισαν την απόφαση της Βουλής;

  • Λένε την αλήθεια ή ψεύδονται και μας παραπληροφορούν;

Απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα και σε πολλά άλλα που τέθηκαν μπορείτε να βρείτε μελετώντας απευθείας τις πηγές του ΝΑΤΟ. Προτού, όμως, πάτε στις πηγές του ΝΑΤΟ διαβάστε τα σχετικά με το θέμα κείμενα που ακολουθούν.

 

Χαμπής Κιατίπης

Φεβρουάριος του 2011 και Μάρτιος του 2013

 

Αναλήθειες ή Ψέματα για το "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη"

Του Δρα Βασίλη Μαύρου

14/03/2009

και σχόλιο Χαμπή Κιατίπη

 

Γιαννάκης Ομήρου: Διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τον ''Συνεταιρισμό με την Ειρήνη''

Ημερομηνία: 26.02.2011 | 14:40

 

Η Απόφαση της Βουλής για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη

Του Πατρίκιου Παύλου

Λεμεσός 28 Φλεβάρη 2011

 

Αιτία πολέμου μεταξύ των εταίρων ο Συνεταιρισμός

Των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΑΡΗ

Ημερομηνία: 27.02.2011 | 12:08

 

Μικροί εθνικισμοί, μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις

Του Δρος Κυριάκου Τζιαμπάζη

12.2.2011

 

Για όσους δεν έχουν καιρό ή διάθεση να ερευνήσουν για να μάθουν την αλήθεια επί του θέματος, ερεύνησα και βρήκα γι' αυτούς επίσημη πληροφόρηση για το Πρόγραμμα "Συνεταιρισμός για την Ειρήνη" (από το Δικτυότοπο του ΝΑΤΟ - στ' Αγγλικά). Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι Κύπριοι καταλαβαίνουν Αγγλικά και ως εκ τούτου δεν θα έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν τα επίσημα κείμενα του ΝΑΤΟ. Αφού τα διαβάσουν θα διαβεβαιωθούν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πρόγραμμα "ΣγτΕ" είναι ένα καθαρά Νατοϊκό πρόγραμμα και ότι όσοι μιλούν για πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι μέλη του προγράμματος απλά ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ.

 

Άρθρα και Επιστολές Κιατίπη