Άρθρα και Επιστολές Κιατίπη

Είπα κι ελάλησα, αμαρτίαν ουκ έχω

 

Καθημερινά οι επαγγελματίες πολιτικοί μας βομβαρδίζουν με το σλόγκαν ότι η ψήφος είναι ιερή και μας καλούν να συμμετέχουμε στις επερχόμενες εκλογές αντιπροσώπων ώστε να μην… τη χαραμίσουμε.

 

Αυτό το ισχυρίζονται οι πολιτικοί και όσοι υιοθετούν και διαδίδουν την πιο πάνω αντίληψη. Είναι όμως αλήθεια;

 

Στην πραγματικότητα η ψήφος είναι ένα ύπουλο εργαλείο του επικρατούντος πολιτικού συστήματος. Η ψήφος ουσιαστικά είναι το υλικό μέσο, μέσω του οποίου εκφράζεται η πολιτική δύναμη που διαθέτει ο κάθε πολίτης/ψηφοφόρος. Το πολιτικό σύστημα μας εξαναγκάζει να χρησιμοποιήσουμε αυτόχειρα αυτό το εργαλείο για να αποξενωνόμαστε την πολιτική δύναμη που ως πολίτες αυτού του κράτους κατέχουμε, με το να τη μεταφέρουμε ψηφίζοντας κάποιο ή κάποιους υποψήφιους σε μια εκλογική διαδικασία. Δίνοντας τη πολιτική μας δύναμη στον υποψήφιο την αποξενωνόμαστε. Ως εκ τούτου μένουμε οι ίδιοι χωρίς πολιτική δύναμη, ενώ αυτοί που εκλέγονται με τη συσσωρευμένη πολιτική δύναμη των ψηφοφόρων γίνονται πολιτικά δυνατοί και με βάση το σύστημα αποκτούν το δικαίωμα να μας εξουσιάζουν με το να αποφασίζουν για μας για όλα όσα μας αφορούν, ενώ αντίθετα εμείς μετατρεπόμαστε σε υποταχτικούς τους χωρίς πολιτική δύναμη, γινόμαστε με την ίδια μας τη ψήφο εξουσιαζόμενοι τους.

 

Ουσιαστικά το πολιτικό σύστημα που επικρατεί χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό των εκλογών αντιπροσώπων επιτυγχάνει την εκλογή μιας ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ που καταδυναστεύει την κοινωνία.

 

Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που συνειδητοποιούμε το γεγονός αυτό, το σωστό είναι να μην ψηφίζουμε αντιπροσώπους και έτσι να μην αποξενωνόμαστε την πολιτική μας δύναμη.

 

Ελπίζομαι ότι κάποια μέρα όταν οι συνθήκες ωριμάσουν θα μας επιτρέψουν ν’ αποκτήσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι για τις υποθέσεις μας. Τότε θα εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην οποία ο καθένας μας ως ελεύθερος πολίτης πλέον θα ζει σε συνθήκες αγαστής συνεργασίας, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας με όλους τους άλλους συνανθρώπους του χωρίς τις σημερινές συνεχείς αντεγκλήσεις, διενέξεις, ανταγωνισμούς, συγκρούσεις και σκοτωμούς που προκαλούν οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και άλλες ανισότητες.  

 

Σε συνθήκες ΑΤΑΞΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και όχι σε συνθήκες ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, όπου τα ολιγαρχικά πολιτικά κόμματα είναι στην ουσία κυρίαρχα, θα γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι. όταν δηλαδή αποκτήσουμε το δικαίωμα να παίρνουμε τις αποφάσεις οι ίδιοι χωρίς τη μεσολάβηση των λεγόμενων αντιπροσώπων μας – προέδρων, βουλευτών, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κ.λπ., κ.λπ.

 

Μέχρι τότε καλύτερα είναι να μην λαμβάνουμε μέρος στο ελεεινό παιχνίδι της εκλογής αντιπροσώπων που μας μετατρέπει σε σκλάβους των ολίγων εξουσιαστών που εκλέγουμε με τη ψήφο μας.

 

ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΝΕΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

 

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ.

Μα, αν πάτε στην κάλπη, ρίξτε καλύτερα λευκό!

 

 Χαμπής Κιατίπης

12.5.2011