Τοποθεσία:  Άρθρα  και  Επιστολές  Χ. Κιατίπη

 

Απάντηση σε κάλεσμα της Νοητικής Αντίστασης να ψηφίσω υπέρ ή κατά της αποχώρησης του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση Χριστόφια

Πήρα το πιο κάτω ηλεκτρονικό μήνυμα και ένιωσα την υποχρέωση να το απαντήσω και να δημοσιοποιήσω την απάντησή μου.

Χ.Κ.


From: Noitiki Antistasis.com [mailto:noitikiantistasis@hotmail.com]
Sent: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 5:34 μμ
To: noitikiantistasis@hotmail.com
Subject: Δ.Ε.ΠΛΗ: ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΔΕΚ/ΔΗΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

 

Με βάση τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την σχεδιασθείσα διαστρέβλωση των ιστορικών βιβλίων, το ξεχαρβάλωμα της Εθνικής Φρουράς και τον ενταφιασμό του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου εναντίον μιας πάνοπλης Τουρκίας, και της αυξανόμενης αυταρχικότητας του καθεστώτος (με φωτογραφήσεις από την ΚΥΠ και συλλήψεις πολιτών από την Αστυνομία), θεωρείτε πως θα πρέπει ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση Χριστόφια και να αναλάβουν τον ρόλο ορθής αντιπολίτευσης;

 

Το πολύ καλό ιστολόγιο http://pp207cs.blogspot.com/ διοργανώνει ψηφοφορία. Καταθέστε την άποψη σας, ψηφίζοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

 

ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ // Δελτίο Επιπρόσθετης Πληροφόρησης
http://www.NoitikiAntistasis.com - http://www.N-A.gr


Ακολουθεί η απάντησή μου.

 

From: Chambis Kiatipis [kiatipis1@spidernet.com.cy]
Sent: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 6:27 μμ
To: 'Noitiki Antistasis.com'
Subject: RE: Δ.Ε.ΠΛΗ: ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΔΕΚ/ΔΗΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

 

Αγαπητοί Κύριοι,

 

Όταν οι αντιλήψεις μας δεν αντανακλούν την πραγματικότητα είναι σίγουρο ότι μας οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα, αποφάσεις και δράσεις. Ως εκ τούτου, έχοντας υπόψη μου τα πιο πάνω, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω ότι αφού διάβασα το κείμενό σας έχω αποφανθεί πως οι ισχυρισμοί σας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ήτοι δεν είναι αληθείς, αντίθετα είναι αναληθείς.

 

1. Με βάση τις εξελίξεις στο Κυπριακό, που υπονοείτε ότι βαίνουν από το κακό στο χειρότερο για την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτός ο ισχυρισμός δεν ευσταθεί, καθότι καμιά επίσημη ανακοίνωση επί τούτου δεν έχει γίνει ακόμη που να δεικνύει ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, ενώ αντίθετα είναι γνωστό ότι πολύ λίγα έχουν ακόμη συζητηθεί και υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο έδαφος για να διανυθεί.

 

2. Την σχεδιασθείσα διαστρέβλωση των ιστορικών βιβλίων. Ακόμη καμιά αλλαγή στα βιβλία της ιστορίας δεν έχει γίνει, κι εσείς έχετε ήδη ανακοινώσει τη σχεδιασθείσα διαστρέβλωση χωρίς βέβαια καμία τεκμηρίωση. Ίσως θα πρέπει, από την άλλη, να αρχίσετε να διερωτάστε μήπως τα υπάρχοντα βιβλία ιστορίας διαστρεβλώνουν την ιστορία.

 

3. Το ξεχαρβάλωμα της Εθνικής Φρουράς. Που έχετε εντοπίσει αυτό το ξεχαρβάλωμα;

 

4. Τον ενταφιασμό του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Η σημερινή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού επί του θέματος σε ερώτηση δημοσιογράφου, ξεκαθαρίζει το θέμα αυτό. Η δήλωση δεν συμφωνεί με τον ισχυρισμό σας ότι η Κύπρος έχει αφεθεί στις ορέξεις της πάνοπλης Τουρκίας.

 

Η προσπάθειά σας να προωθήσετε τις επιδιώξεις σας, όπως π.χ. να προκαλέσετε ρήξη ανάμεσα στον Πρόεδρο και το κόμμα του το ΑΚΕΛ από τη μια και το ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ από την άλλη, μπορούν να επιτύχουν μόνο αν στηρίζονται πάνω σε αληθινούς ισχυρισμούς και γεγονότα και όχι πάνω σε ψευδείς ισχυρισμούς, αναληθή γεγονότα και αποκυήματα μιας νοσηρής φαντασίας.

 

Είναι καιρός ν’ αρχίσετε να σκέπτεστε ορθολογικά. Γι’ αυτό σας προτείνω όπως μελετήσετε το συγγραφικό μου έργο:

«Η Ορθολογική Κοσμοθεώρηση». Θα το βρείτε εδώ.

 

 

Χαμπής Κιατίπης,

http://www.ch-kiatipis.com/