Τοποθεσία:  Άρθρα  και  Επιστολές  Χ. Κιατίπη

 

Ποιοι έχουν δικαίωμα να ακούονται σ' αυτόν τον τόπο;

 

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Μεγάλου Επιταχυντή Ανδρονίων (ΜΕΑ) (10-09-08) τα ΜΜΕ μετάδωσαν τα πιο απίθανα και εν πολλοίς άσχετα πράγματα, που γράφτηκαν ή λέχθηκαν τόσο από υποτιθέμενους ειδικούς όσο και από άσχετους δημοσιογράφους που δεν είχαν ξανακούσει ή διαβάσει για τις επιδιώξεις της επιστήμης της μικροφυσικής. τι προβλήματα προσπαθεί να λύση και τι ερωτήματα θέτει και κάνει πειράματα για να βρει απαντήσεις σ’ αυτά.  Μέχρι και για επικείμενη καταστροφή του πλανήτη έγραψαν ή είπαν μερικοί!!!

Ένα βασικό θέμα αποτελεί το θέμα ερμηνείας των αποτελεσμάτων των διαφόρων πειραμάτων που διεξάγονται και ιδιαίτερα αυτών που θα διεξαχθούν στον ΜΕΑ. Ένα πείραμα αποτελεί η επιτάχυνση πρωτονίων σε μεγάλες ταχύτητες προς αντίθετες κατευθύνσεις μέσα στον υπόγειο αγωγό ώστε να τα οδηγήσουν να συγκρουστούν σε ειδικό τμήμα του αγωγού. Προσμένουν πως από τη σύγκρουση των πρωτονίων θα αποκαλυφθούν τα υποτιθέμενα συστατικά τους μέρη – τα αποκαλούμενα «κουώρκ»- και σωματίδια δύναμης ή ενέργειας. Τα σωματίδια μάζας και ενέργειας που υποτίθεται θα αποκαλυφθούν θα δημιουργήσουν συνθήκες που δεν έχουν συναντηθεί και πιστεύουν πως δεν υπάρχουν πουθενά στο σύμπαν, γιατί τέτοιες συνθήκες υποθέτουν πως υπήρξαν μόνο τις αρχικές στιγμές μιας υποθετικής έκρηξης από την οποία δημιουργήθηκε το σύμπαν.

Την επομένη του πειράματος στο ΜΕΑ (11-09-08) είχα γράψει μια σύντομη επιστολή στην οποία έκθετα βασικές απόψεις πάνω στο θέμα και καλούσα τους αναγνώστες να διαβάσουν τα δύο βιβλία που έχω γράψει πάνω στο θέμα, κατεβάζοντας τα εντελώς δωρεάν από το Διαδίκτυο. Το σύντομο αυτό απέστειλα στα ΜΜΕ προς δημοσίευση. Μέχρι σήμερα (15-09-08) δεν τη βρήκα δημοσιευμένη σε καμιά εφημερίδα και δεν άκουσα γι’ αυτή πουθενά.

 

Ανάμεσα σ’ άλλα στην επιστολή έγραφα:

«Είναι αδύνατο να δημοσιεύσει κάποιος σε αναγνωρισμένα περιοδικά των φυσικών επιστημών άρθρα και μελέτες που ξεφεύγουν από τη επικρατούσα θεωρία.» Φαίνεται ότι θα πρέπει να γενικεύσουμε αυτόν τον ισχυρισμό και να πούμε πως όλα τα ΜΜΕ δεν δημοσιεύουν απόψεις που αντιτίθενται σ’ αυτές της επικρατούσας θεωρίας.

Τα ΜΜΕ δημοσιεύουν κάθε είδος μύθους και παραμύθια και παραβλέπουν κάθε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για να αποκαλυφθούν αυτοί οι μύθοι. Και ερωτώ τους δημοσιογράφους που έχουν πάρει το σύντομο άρθρο μου προς δημοσίευση, γιατί δεν το δημοσίευσαν; Τι βρήκαν σ’ αυτό ανάξιο δημοσίευσης;  

Είμαι σίγουρος πως ούτε και σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαξιωθούν ν’ απαντήσουν. Μόνο περιφρόνηση δείχνουν σε όσους σοβαρά νυχτο-ξημερώνονται να μελετούν και να προσπαθούν να βρίσκουν και να δίνουν απαντήσεις σε πολύπλοκα θέματα.  Σας καλώ, λοιπόν, και εσάς όπως τους ρωτήσετε, ίσως και στο μέλλον βρεθεί κάποιος να δημοσιεύσει και λίγες αλήθειες.

Παρακαλώ διαβάστε το σύντομο άρθρο που επισυνάπτω και κρίνεται αν έπρεπε να δημοσιευτεί ή όχι.  Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!

 

 

 

 Για τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων

 

Το 1994 άρχισε η ανέγερση του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider - LHC) στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (Centre Européen pour la Recherche Nucléaire - CERN) που βρίσκεται πάνω στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας κοντά στη πόλη της Γενεύης. Μετά από 14 χρόνια κατασκευαστικών έργων και το ξόδεμα πάνω από 6 δισ. ευρώ, έγινε χθες 10/09/08 η έναρξη λειτουργίας του επιταχυντή αυτού, με την προσοχή όλου σχεδόν του κόσμου στραμμένη προς το γεγονός αυτό.

Λεπτομέρειες για το πιο πάνω γεγονός έχουν γραφτεί στις εφημερίδες και έχουν λεχθεί από ραδιοφώνων και τηλεοπτικών καναλιών ανά το παγκόσμιο. Στη Κύπρο υποθέτω πως ήταν πρωτάκουστο το γεγονός αυτό. Δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων για πρώτη φορά άκουε για την κατασκευή και την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του. Και αυτό γιατί κανένας ειδικός δεν βρέθηκε να τον ενημερώσει. Μόλις χθες ο καθηγητής της φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου και συνεργάτης επιστήμονας του CERN, κος Πάνος Ραζής, εδέησε να μας πληροφορήσει μετά που τον κάλεσαν να μιλήσει στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Και τι μας είπε ο κος Ραζής; Μας είπε ότι τα πειράματα που θα γίνουν με τη χρήση του ΜΕΑ θα αποδείξουν, ανάμεσα σ’ άλλα, ότι το σύμπαν είχε δημιουργηθεί με μια μεγάλη έκρηξη πριν από 13.7 δισ. χρόνια. Μας είπε ακόμη κάτι συνταρακτικό ο κος καθηγητής της φυσικής:. Μας είπε ότι θα αποκαλυφθούν και πολλές άλλες διαστάσεις του χώρου, πέρα από τις γνωστές διαστάσεις (το ύψος, το μήκος, το πλάτος) και τη ψευτοδιάσταση του χρόνου. Μ’ άλλα λόγια πέρα από τον μύθο της Μεγάλης Έκρηξης θα μας ξεφουρνίσουν ακόμη μερικούς κοσμολογικούς μύθους ώστε να εμπλουτίσουν την μυθολογία τους με νέους μύθους, όπως έγινε και σε άλλους τομείς, π.χ. αρχαία Ελληνική Μυθολογία και τη Χριστιανική θρησκεία, ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεδιαλύνει τα πράγματα, καθώς οι σύγχρονοι κοσμολόγοι φυσικοί επιστήμονες - που στην πραγματικότητα ασχολούνται περισσότερο με μεταφυσικά παρά με φυσικά φαινόμενα - να μπορούν να γαλεύουν τις κυβερνήσεις τους με όλο και μεγαλύτερα κονδύλια για να κάνουν συνεχώς νέα πειράματα που θα σκοπεύουν να αποδείξουν τους μύθους τους.

Εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες οι φυσικοί έχουν πάρει τη σκυτάλη από τους αστροφυσικούς και τους αστρονόμους στη μετάδοση του κοσμολογικού μύθου της Μεγάλης Έκρηξης. Έχουν μπει τόσο βαθειά στο πέλαγος της μεταφυσικής κοσμολογίας που δεν υπάρχει γυρισμός. Έχει επικρατήσει η υπόθεση της Μεγάλης Έκρηξης και ταυτόχρονα το Καθιερωμένο Μοντέλο στη μικροφυσική (Standard Model) έτσι ώστε κάθε νέος επιστήμονας που εισέρχεται στο χώρο των φυσικών επιστημών, να είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει αυτό το μοντέλο, αλλιώς δεν υπάρχει γι’ αυτόν θέση σ’ αυτόν το χώρο. Είναι αδύνατο να δημοσιεύσει κάποιος σε αναγνωρισμένα περιοδικά των φυσικών επιστημών άρθρα και μελέτες που ξεφεύγουν από τη επικρατούσα θεωρία. Είναι βέβαια και αδύνατο σε φυσικό επιστήμονα που διδάχθηκε και αποδέχθηκε τη θεωρία να βρει πνευματικές δυνάμεις να αντιταχθεί και να απομακρυνθεί απ’ αυτή τη θεωρία. Παρ’ όλες τις αρνητικές κριτικές που υπέστη η επικρατούσα κοσμολογική θεωρία από παλαιότερους φυσικούς επιστήμονες και υλιστές και διαλεκτικούς φιλόσοφους.

Ο κος Ραζής αναφέρθηκε στις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις ή αλληλεπιδράσεις, που ήταν λέει ενωμένες και μετά διασπάστηκαν, αλλά τώρα ενώθηκαν οι τρεις και έμεινε η βαρυτική δύναμη μόνη της και δεν γνωρίζουν για το στοιχειώδες σωματίδιο που την μεταφέρει, μας μίλησε για την άγνοια των φυσικών επιστημόνων ως προς το γιατί άλλα σωματίδια να είναι φορείς δύναμης ή ενέργειας και άλλα να είναι φορείς μάζας, και για μια σειρά άλλα ερωτήματα στα οποία, υποθέτουν και ευελπιστούν, να βρουν απαντήσεις κατά τα πειράματα στο ΜΕΑ.

Οι αντιλήψεις των μεταφυσικών κοσμολόγων για το τι είναι ύλη, ενέργεια, μάζα, χώρος και χρόνος καθώς και μια σειρά άλλες αντιλήψεις που κυριαρχούν στην μεταφυσική τους κοσμολογία, είναι λανθασμένες και γι’ αυτό πελαγοδρομούν και δεν πρόκειται κανένα πείραμα να τους δώσει τις απαντήσεις που προσμένουν, γιατί απλώς δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι υπάρχουν ανύπαρκτα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη κατά την οποία δημιουργήθηκε το Σύμπαν, γιατί απλώς το Σύμπαν είναι άπειρο στο χώρο και στο χρόνο και υπονοείται ότι ένα άπειρο Σύμπαν υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει παντού και πάντοτε και δεν έχει ανάγκη δημιουργίας από κανένα είτε θεό είτε έκρηξη. Μόνο τα μέρη του Σύμπαντος, οι υλικές μορφές και τα φυσικά φαινόμενα δημιουργούνται και βρίσκονται σε πορείες εξέλιξης, ανάπτυξης και καταστροφής. Υπάρχει δηλαδή ένας αέναος κύκλος δημιουργίας εξέλιξης και καταστροφής.

 

Για περισσότερα όμως σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν εδώ σας συστήνω να διαβάσετε τα βιβλία μου:

1) Κοσμολογία και

2) Η Κοσμολογία της Μεγάλης Έκρηξης που βρίσκονται στο διαδίκτυο και μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν από εδώ: http://www.ch-kiatipis.com/e-books/index.htm

 

Χαμπής Κιατίπης

11 Σεπτεμβρίου 2008