Τοποθεσία:  Άρθρα  και  Επιστολές  Χ. Κιατίπη

 

 

2007-06  Όχι από καθέδρας μαθήματα δημοκρατίας και πατριωτισμού!

 

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο[1]

 

  

Αξιότιμε κύριε Παπαδόπουλε,

 

Στις 17 Μαρτίου ο Φιλελεύθερος φιλοξένησε άρθρο σας με τίτλο «Ψάχνετε το φασισμό; Κοιτάξτε απέναντι».

Στο άρθρο αυτό μάς ενημερώνετε, επειδή ίσως νομίζετε ότι μόλις ήρθαμε από τον Πλανήτη Άρη, ότι στη Βόρεια Κύπρο υπάρχει κατοχή από 40.000 Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονται σε σκοπιές και σε περιπολίες και τους οποίους εύκολα μπορούμε να δούμε και να διαπιστώσουμε του λόγου σας το αληθές. Ισχυρίζεστε επίσης ότι υπάρχει και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, το μίσθαρνο αυτό όργανο του κατακτητή, που δεν ντρέπεται, γιατί δεν μας φτάνει ο καημός της κατοχής, μας κοροϊδεύει κι από πάνω, λέγοντας μας πως «οι Ελληνοκύπριοι κάμνουν με το νου τους πανηγύρι, αν περιμένουν να τους ανοίξουμε κι άλλες διόδους πριν από τη λύση».

Και μας ρωτάτε με νόημα: «υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από ένα στρατιωτικό κατεστημένο που διενεργεί ένα εθνικό ξεκαθάρισμα στο νησί μας από το '74 μέχρι σήμερα;» Και προχωράτε να μας εξηγήσετε τους λόγους γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός.

Δεν θα εμπλακώ σε θέματα σημαντικής και σημειολογίας για να ξεκαθαρίσουμε την έννοια του όρου «φασισμός». Δεν είναι η ουσία της συζήτησης, γιατί μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα ερμηνευτικό λεξικό για να μάθετε την έννοια του όρου «φασισμός», ώστε να την χρησιμοποιείτε σωστά εκεί και όπου πρέπει και όχι όπου σας καπνίσει. Υπάρχουν επίσης πολλές πηγές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε για τα διάφορα σύμβολα, σύνεργα, μέσα και εξοπλισμούς που χρησιμοποιούν οι φασιστικές, ναζιστικές και οι εθνικιστικές οργανώσεις.

Εφεύρατε κ. Παπαδόπουλε ένα νέο πολιτικό όρο: την «Ομάδα Λήδρας» υπονοώντας ως μέλη της όλους όσους είχαν παρευρεθεί στην πολιτικο-καλλιτεχνική εκδήλωση του Σαββάτου στις 10 του Μάρτη, στο τέρμα της οδού Λήδρας.. Φαίνεται ότι δεν σας άρεσε ο όρος που εφεύρε πριν από εσάς ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Λιλλήκας, που αποκάλεσε τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση «Ομάδα Χατζηδημητρίου».

Ουσιαστικό μέρος του άρθρου σας αποτελεί μια σοβαρότατη, κακόβουλη συκοφαντία δηλαδή ένα επινοημένο μεγάλο ψέμα που κατασκευάσατε εσείς ο ίδιος ως καλός δικηγόρος που είστε, με βάση το οποίο κατηγορείτε ανερυθρίαστα όσους υποστηρίζουν τη διάνοιξη των διόδων, την επαφή των Ε/Κ και των Τ/Κ, την κοινή δράση, την συμφιλίωση και επανένωση του λαού και της χώρας μας ως υποστηρικτές του κατοχικού στρατού, δηλαδή ως προδότες. Σαν δεν ντρέπεστε!

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν ανήκω σε πολιτικό κόμμα κι ούτε έχω οποιεσδήποτε πολιτικές φιλοδοξίες. Ενδιαφέρομαι για τα κοινά και προσπαθώ να παρευρίσκομαι στις διακοινοτικές εκδηλώσεις, όπου μαζί Ε/Κ και Τ/Κ διαδηλώνουν τη θέλησή τους να ζήσουν ειρηνικά, συναδελφωμένοι και συνεργαζόμενοι για μια κοινή πατρίδα απαλλαγμένη από όλους τους στρατούς και για την ευημερία όλων. Και όπως κατάλαβα και η διακοινοτική εκδήλωση της 10ης του Μάρτη σκοπό είχε να χαιρετήσει την απόφαση του πατέρα σας, Προέδρου της Δημοκρατίας, να κατεδαφίσει το τείχος στο τέρμα της οδού Λήδρας και να απαιτήσει και το άνοιγμα και άλλων διόδων, ως αναγκαίο μέτρο προς την επανένωση. Αυθαίρετα, λοιπόν, έχετε αποφανθεί κύριε υιέ του Προέδρου, όπως και πριν από εσάς ο κ. Λιλλήκας, ότι η εκδήλωση στρεφόταν ενάντια στην κυβέρνηση του μπαμπάκα σας. Και αποφασίσετε να μας κατακεραυνώσετε ως προδότες.

Για να διαλύσουν την πολιτικο-καλλιτεχνική συγκέντρωση κάποιοι υψηλά ιστάμενοι απέστειλαν δυο τρεις ομάδες νεοναζιστών, φασιστών και εθνικιστών, τους οποίους χαρακτηρίσατε ως «καμιά δεκαριά αμόρφωτους, ανώριμους και ανόητους νεαρούς, που κακώς παρενόχλησαν την Ομάδα της Λήδρας». Τουλάχιστον εφόσον δεν ήσασταν αυτόπτης μάρτυρας θα μπορούσατε να ενημερωθείτε από την ΚΥΠ ή την αστυνομία ή από τις τηλεοράσεις που ολόκληρα λεπτά έδειχνα τα πρόσωπα των νεοναζί. Τα καλοθρεμμένα αγόρια και κορίτσια της εθνικιστικής συμμορίας ήταν 22. Ήταν 18 με 20 ετών, μορφωμένοι τα τελευταία πιο σπουδαία χρόνια από τη εκπαιδευτική υπηρεσία της κυβέρνησης του μπαμπά σας. Αν εσείς θεωρείτε αμόρφωτους τα 18χρονα Κυπριόπουλα κάτι θα ξέρετε, που εμείς εκτός νυμφώνος δεν γνωρίζουμε.

Οι παριστάμενοι στην εκδήλωση, εμού συμπεριλαμβανομένου, διαμαρτυρηθήκαν για την παρουσία των νεοναζιστών, φασιστών και εθνικιστών τραμπούκων που σκοπό είχαν να προκαλέσουν αναταραχή και να διαλύσουν την συγκέντρωση. Προς πληροφορία σας κ. Νικόλαε είχα δεχθεί επιθέσεις από τραμπούκους φασίστες ηλικίας άνω των τριάντα ετών. Το έδειξε και η τηλεόραση και αν επιθυμείτε μπορώ να σας στείλω στιγμιότυπα.

Παράδοξη κατ’ εμένα είναι η λογική σας κ. Νικόλαε, που ενώ γράψατε ολόκληρο άρθρο στο οποίο ασύστολα συκοφαντείτε τα μέλη της λεγόμενης «Ομάδας Λήδρας», να έρχεστε μετά να τα παραινέσετε, αντί να διαμαρτύρονται για τους Ε/Κ φασίστες, να στρέψουν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στον μεγαλύτερο από όλους τους φασισμούς, που είναι τα κατοχικά στρατεύματα και η λεγόμενη «ΤΔΒΚ».

Μ’ άλλα λόγια μας λέτε να μην διαμαρτυρόμαστε για το δικό μας φασισμό αλλά για τον Τούρκικο φασισμό, για την κατοχή.

Παρόλο ότι δεν ανήκω στην λεγόμενη «Ομάδα Λήδρας» συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της, γνώρισα αρκετά μέλη και θα σας διαβεβαίωνα κ. Νικόλαε μου ότι τόσο εγώ όσο και εκείνοι έχουμε λάβει μέρος σε δεκάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε φασιστικά καθεστώτα, όπως λ.χ. εκείνο της Χούντας που έφερε στην Κύπρο τον μεγαλύτερο κατ’ εσάς φασισμό, δηλαδή ενάντια στην Τούρκικη εισβολή και κατοχή. Οργανώσαμε αντικατοχικές εκδηλώσεις τόσο εδώ στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Και δεν δεχόμεθα από καθέδρας μαθήματα πατριωτισμού. Από άτομα που δεν παρέστησαν και δεν έχουν κάνει βήμα σε συγκεντρώσεις, σε πορείες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια.

Ας έρθουμε όμως τώρα στην πεμπτουσία του όλου θέματος. Ένας καλός πολιτικός δημοκράτης και πατριώτης θα πρέπει, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα να αποδεικνύει την αλήθεια των λόγων του. Δεν πρέπει να κατηγορεί άλλους ελαφρά τη καρδία χωρίς να αποδείχνει τις κατηγορίες. Η πράξη είναι το κριτήριο της αλήθειας. Γι’ αυτό για να αποδείξετε ότι οι κατηγορίες αληθεύουν και δεν είναι ασύστολα ψεύδη, θα πρέπει να το αποδείξετε. Εφόσον κατηγορείτε τους αντιπάλους σας ότι παραγνωρίζουν τον μεγαλύτερο φασισμό – τη κατοχή- και δεν διαμαρτύρονται γι’ αυτήν, πάρτε την πρωτοβουλία εσείς και οργανώστε ένα αντικατοχικό συλλαλητήριο και αν δεν παρευρεθούν τότε η κατηγορία σας θα αποδειχθεί αληθής, αν όμως συμβεί το αντίθετο, τότε θα αποδειχθεί ότι ψεύδεστε.

Μ’ άλλα λόγια για να γίνεται καλός και πιστευτός πατριώτης πολιτικός θα πρέπει να κατεβείτε στους δρόμους. Να οργανώσετε αντικατοχικές εκδηλώσεις και να ηγηθείτε του λαού σ’ αυτές, πρωτοπόρος σημαιοφόρος του. Τότε θα έχετε δικαίωμα να κατηγορείτε όσους δεν παίρνουν μέρος στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που οργανώνετε ότι παραγνωρίζουν την ύπαρξη του μεγαλύτερου φασισμού – την κατοχή. Τόσο εγώ όσο και είμαι σίγουρος όσοι ήταν στη Λήδρας θα είναι οι πρώτοι παρόντες. Η πιο μαχητική σας φάλαγγα.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κε Παπαδόπουλε.

Οργανώστε, λοιπόν, και εσείς μιαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον καταραμένο κατοχικό στρατό που δεν απομακρύνεται ο άτιμος100 τόσα μέτρα από τη Λήδρας, την απόσταση δηλαδή που ζήτησε ο πατέρας σας, ώστε να ανοίξει τη Λήδρας και μετά τα άλλα οδοφράγματα.

Περιμένω ηλεκτρονικό σας μήνυμα όπου θα μου ανακοινώνετε το χώρο, την ημερομηνία και την ώρα που θα γίνει η αντικατοχική εκδήλωση και να ’στε σίγουρος ότι θα είμαι παρών. Αν δε χρειαστείτε και τη βοήθεια μου για την ετοιμασία και οργάνωση της εκδήλωσης είμαι πρόθυμος να σας την προσφέρω. Και ρωτήστε τον πατέρας, αυτός ξέρει, έχω μεγάλη πείρα στην οργάνωση αντικατοχικών διαδηλώσεων. Περιμένω με ανυπομονησία το σφύριγμα για τη μεγάλη έφοδο.

Επειδή, όμως, υποπτεύομαι πως δεν έχετε τη διάθεση να οργανώσετε αντικατοχική εκδήλωση στις πλατείες και στους δρόμους, σας συμβουλεύω να κρατάτε τις παραινέσεις και τις συμβουλές για τα καλοθρεμμένα μέλη της δυναστείας Παπαδοπούλων.

Διατελώ,

Συναγωνιστής στον υπέροχο αντικατοχικό αγώνα!

 

Χαμπής Κιατίπης,

Λευκωσία

18 Μαρτίου 2007

H/T: kiatipis1@spidernet.com.cy

 

[1]     Ο κύριος Νικόλας Παπαδόπουλος είναι υιός του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία και Βουλευτής από τις εκλογές του 2007 για το ΔΗΚΟ στην Επαρχία Λευκωσίας.