Τοποθεσία:  Άρθρα  και  Επιστολές  Χ. Κιατίπη

 

 

 2006-09   Επιστολή προς τον κ. Σταύρο Ευαγόρου,

Βουλευτή του ΑΚΕΛ και Πρόεδρο του Δ.Σ.

της Επενδυτικής Δημόσιας Εταιρείας "Δήμητρα"

 

From: Chambis Kiatipis [kiatipis1@spidernet.com.cy]
Sent: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 12:20 πμ
To: Σταύρος Ευαγόρου (sevagorou@akel.org.cy)
Subject: Πού πήγαν οι επενδύσεις των φτωχών επενδυτών της Δήμητρας;
 

Attachments: 2006-06-30-Εσωτερική τιμή της μετοχής της Δήμητρας.jpg;

                     2006-07-17-Τιμή αγοραπωλησίας μετοχών της Δήμητρας στο Χρηματηστήριο Κύπρου.jpg

 

Αξιότιμε κύριε Σταύρε Ευαγόρου,

Βουλευτή του ΑΚΕΛ για τη επαρχία της καταγωγής μου,

Πρόεδρε της Δήμητρας, που έτυχε να είμαι «μικρομέτοχος» λόγω παρότρυνσης Ακελιστή σύντροφου αξιωματούχου,

Και δεν ξέρω τί άλλο αξιοσέβαστα εκπροσωπείτε!

 

Σήμερα, 18 Ιουλίου 2006, σας πληροφορώ τα πιο κάτω:

 

1.  Διάβασα σε κυπριακή εφημερίδα ότι η τιμή της μετοχής της Επενδυτικής Εταιρείας Δήμητρας, της οποίας ηγείσθε ως Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, ήταν στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου £0.28 Λ.Κ., δηλαδή 2.28% πιο χαμηλή από την προηγούμενη συναλλαγή ή αλλιώς να το πούμε, £0.72 Λ.Κ. πιο κάτω από την ονομαστική της τιμή (£1.00 Λ.Κ.).

 2.   Στην προηγούμενη σελίδα της ίδιας εφημερίδας, της ίδιας ημερομηνίας, διάβασα πληρωμένη ανακοίνωσή σας σε πλαίσιο, ότι η εσωτερική τιμή της μετοχής της Δήμητρας, που υπολόγισε το Δ. Σ. της Εταιρείας, ήταν £0.5731 Λ.Κ.  

Ήταν δηλαδή κάπου £0.30 Λ.Κ. πιο ψηλή από ότι η τιμή της μετοχής στο Κυπριακό χρηματιστήριο. Μ’ άλλα λόγια η εσωτερική τιμή της μετοχής της Δήμητρας ήταν υπερδιπλάσια της τιμής που πρόσφεραν διάφοροι αγοραστές στην ανοιχτή (ή εξωτερική σ’ αντιπαράθεση με την εσωτερική) αγορά.

3.   Αγαπητέ κύριε Ευαγόρου, επειδή είμαι κάτοχος/μικροεπενδυτής 1388 μετοχών και άλλα τόσα δικαιώματα, (πράγμα που σημαίνει ότι με βάση τα σεντ κοντεύω να γίνω εκατομμυριούχος), θα ήθελα να σας θέσω την πιο κάτω ερώτηση:

Μήπως, παρακαλώ, θα θέλατε να αγοράσετε αύριο τις μετοχές μου προς £0.27 Λ.Κ., δηλαδή ένα σεντ πιο κάτω από την τιμή αγοραπωλησίας της μετοχής στο κυπριακό χρηματιστήριο, και βέβαια πολύ πιο κάτω από την υποτιθέμενη εσωτερική της αξία: £0.5731 - £0.2700 = £0.3031;

Ένας καλός οικονομολόγος μπορεί εύκολα να αποφανθεί ότι, στην πρώτη περίπτωση, αν τις πωλήσετε αμέσως αύριο στο Χρηματιστήριο θα έχετε, πιθανότατα, και χωρίς να ιδρώσετε, άμεσο κέδρος £13.88 Λ.Κ. (1388 μετοχές προς £0.01 = £13.88 Λ.Κ.). Αν δε, στην δεύτερη περίπτωση, μπορέσετε να τις πωλήσετε σε κανένα αδαή με βάση την υποτιθέμενη εσωτερική της τιμή, τότε θα έχετε σίγουρο κέρδος χωρίς καν να ιδρώσετε £420.70 Λ.Κ. (1388Χ0.3031=£420.7028 Λ.Κ.)

Κι επαναλαμβάνω, όλα αυτά μπορείτε να τα επιτύχετε χωρίς να εξοδεύσετε ούτε μια θερμίδα από την πολύτιμη κομμουνιστική (ΑΚΕΛική) σωματική σας ενέργεια.

 Αλήθεια, κύριε Ευαγόρου, μπορείτε να μου απαντήσετε γιατί συνεχίζετε να εξαπατάτε τον κόσμο λέγοντας ότι είστε κομμουνιστής κι ότι αγωνίζεστε για μια ανώτερη, κομμουνιστική (αταξική) κοινωνία, ενώ στο μεταξύ ηγείσθε μιας κεφαλαιοκρατικής εταιρείας που καταδυναστεύει τις οικονομίες των μελών της εργατικής τάξης με τέτοιες απατεωνιές που στο τέλος θα οδηγήσουν στην μηδενική αξία της μετοχής τους;

 

Παρακαλώ απαντήστε μου, και βέβαια, αν κάνω λάθος διορθώστε με!

Απαντήστε, παρακαλώ, επίσης στο ερώτημα των χιλιάδων μελών του ΑΚΕΛ και δεκάδων χιλιάδων μελών των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος: Ποιοι επιτέλους κατασπάραξαν τα εκατομμύρια των οικονομιών μας;

 

Με «ιδιαίτερη» κομμουνιστική (ΑΚΕΛική) εκτίμηση,

Ο κεφαλαιοκράτης επενδυτής της Δήμητρας, πρώην ΑΚΕΛιστής και παρασυρμένος κομμουνιστής,

 

       Χαμπής Κιατίπης