Τοποθεσία:  Άρθρα  και  Επιστολές  Χ. Κιατίπη

 

 

2006-03 - Μαθητές Φερέφωνα του Εθνικισμού και του Θρησκευτικού Φονταμενταλισμού(;)

 

 

Η Κυπριακή εφημερίδα «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» στην έκδοση της τής 18ης Μαΐου 2006 φιλοξένησε επιστολή μαθητή, ο οποίος υπαινίσσεται ότι υπάρχει στο εξωτερικό «κύκλωμα συνωμοτών» που προσπαθεί να καταστρέψει τον Κυπριακό Ελληνισμό και ότι αυτό το κύκλωμα βρήκε στην Κύπρο συνεργάτες-προδότες-συνωμότες προς πραγμάτωση των άνομων και σκοτεινών σκοπών του!

Θεωρεί ότι οι Κύπριοι πεμπτοφαλαγγίτες που υποσκάπτουν την Ελληνικότητα των Κυπρίων εκ των έσω, σε συνεργασία με τους έξωθεν «ανθέλληνες», είναι όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών με τον τρόπο που διεξάγεται στα δημόσια σχολεία ή τουλάχιστον την ελάττωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος ή την αντικατάσταση του με μάθημα θρησκειολογίας.

Η προσπάθεια που γίνεται από τους εθνικιστικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους να συνδέσουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με «σεσημασμένους εξωτερικούς εχθρούς» της Κύπρου, και δη Αμερικάνους, θυμίζει παρόμοια προσπάθεια τους που έγινε πριν δύο περίπου χρόνια και που σκέπευε να κατασυκοφαντηθούν ενεργοί πολίτες που υποστήριζαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, με την κατηγορία ότι τα έπαιρναν αδρά από ξένες δυνάμεις. (Βλέπε ντοκιμαντέρ Μακάριου Δρουσιώτη: «Η Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα».)

Είναι εξόφθαλμο ότι ο μαθητής αυτός παρακινήθηκε στο να γράψει το ανούσιο κείμενό του είτε από τον θεολόγο του σχολείου του είτε από τους εκκλησιαστικούς κύκλους με τους οποίους συνδέεται. Μη έχοντας τα απαιτούμενα κριτήρια, μέσα και δυνατότητες να διαπιστώσει το αληθές ή όχι μια πληροφορίας που του μεταδίδουν οι δάσκαλοί του, δέχθηκε απροβλημάτιστα αυτό που του είπαν και έγραψε αυτά που του υπέδειξαν.

Έγραψε, λοιπόν, ο μαθητής ότι ο Χένρι Κίσινγκερ στην προσπάθεια του να καταστρέψει τον Ελληνισμό γενικά και τον Ελληνισμό της Κύπρου ειδικά, είπε ανάμεσα σ’ άλλα ότι πρέπει «…να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή…»

Εξ αρχής μόλις διάβασα το κείμενο θεώρησα ότι ένα τέτοιο τσιτάτο δεν είναι δυνατό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν ένας πολιτικός και διπλωμάτης του αναστήματος του Χένρι Κίσινγκερ, όσον και αν η πολιτική του αδίκησε τον Ελληνισμό της Ελλάδας και της Κύπρου, να είχε κατά νου κάτι τέτοιο και δη να το εκστομίσει δημόσια.  Έτσι σερφάρισα στο Διαδίκτυο για να βρω στοιχεία.

Βρήκα ότι πρώτη που δημοσίευσε αυτή την ολοφάνερα πλαστή είδηση, που διάψευσε ο ίδιος ο Κίσινγκερ, ήταν η Τουρκική εφημερίδα “Turkish Daily News” στις 17.2.97. Πήραν το πλαστό αυτό τσιτάτο οι Έλληνες εργολάβοι που οικοδομούν τον εθνικισμό και τον ελληνοορθόδοξο φονταμενταλισμό και το μετάδωσαν ως εξακριβωμένη, αληθινή πληροφορία. Κατ’ ακρίβεια η τούρκικη εφημερίδα έγραφε πως ο Κίσσινγκερ απευθυνόμενος σε οικονομικούς κύκλους των ΗΠΑ είπε:

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Μου φαίνεται ότι συντάκτης του πιο πάνω κειμένου δεν μπορεί να είναι άλλος από κάποιο Τούρκο ισλαμιστή φονταμενταλιστή που εξέφραζε αποκλειστικά τους ενδόμυχους πόθους του. Για να τους κάνει πλατιά γνωστούς θεώρησε ότι θα το επιτύγχανε με σιγουριά αν έγραψε ότι  τους εξέφρασε ο πασίγνωστος τότε Κίσινγκερ. Χαλκεία υπάρχουν σε όλους τους εθνικιστικούς, σοβιστικούς και φονταμενταλιστικούς κύκλους.

Το πλαστό αυτό δημοσίευμα εμφανίστηκε στο ελλαδικό δημοσιογραφικό τοπίο αρχικά το 1997, ως ένθετο στο περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ. Από τότε έγινε «όπλο» στα χέρια των απανταχού Ελλήνων εθνικιστικών και των χριστιανών φονταμενταλιστών στον αγώνα τους ενάντια στις φανταστικές διεθνείς συνωμοσίες που συνωμοτούν ενάντια στον απανταχού Ελληνισμό. Χρησιμοποιούν αυτά τα πλαστά κείμενα και σκαρφίζονται κάθε είδους ψευτιά για να πλήξουν τους  ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες και Κύπριους που αγωνίζονται ενάντια στον συντηρητισμό και σκοταδισμό, για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής και της Κυπριακής Κοινωνίας.

Συγκεκριμένα οι Κύπριοι σκοταδιστές φονταμενταλιστές προσπαθούν με τη ψευτιά να δημιουργήσουν κλίμα μισαλλοδοξίας και μίσους ενάντια σ’ αυτούς που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της κοινωνίας. Για να επιτύχουν το σκοπό τους επιστρατεύουν τώρα και ανυποψίαστους μαθητές. Η αποκάλυψη της σατανικής αυτής ταχτικής ενισχύει την ανάγκη για εγρήγορση και επιτάχυνση των διαδικασιών της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους. Για να μην επιστρέψουμε στον Μεσαίωνα δηλαδή.

Συστήνω στους μαθητές και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις λεγόμενες «συνωμοσίες των ξένων ενάντια στον ελληνισμό» να διαβάσουν με προσοχή και κριτική διάθεση τα πιο κάτω:

Ο μύθος της "δήλωσης Κίσινγκερ" στην ιστοσελίδα:

 http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm

Το εθνικό μας κατενάτσιο του Ι. Κ. Πρετεντέρη στην ιστοσελίδα:

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12448&m=B02&aa=1

Βλέπε επίσης:  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401a.htm

 

Χαμπής Κιατίπης

Λευκωσία, 19.5.2006

 

Σημείωση: Απεστάλη την ίδια μέρα με το Η/Τ προς δημοσίευση στις πιο κάτω εφημερίδες:

Εφημερίδα

Ημερομηνία

Δημοσίευσης

Σελίδα Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΛΗΘΕΙΑ

22-5-2006

6

Δεν έχει

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

;

 

 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

;

 

 

Η ΜΑΧΗ

;

 

 

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

;

 

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

 01-06-2006

14

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=634699&-V=archive&-w=&-P

ΧΑΡΑΥΓΗ

;